Salaš přehrála Pikslu a získala druhý bronz v řadě

22.03.2015 21:25

VS

O 3. místo: HC Piksla Pardubice - HC Salaš Hradec Králové 1:7

Třetiny: 0:5, 1:1, 0:1

Branky: 22. Línek (Pilař) - 5. Sodomka (Pérko), 6. Pérko (Adámek), 11. Trenz, 12. Adámek (Pérko), 14. Maťátko (Pérko), 19. Sodomka (Knajfl), 36. Adámek (Pérko)

Vyloučení: 9:6 Využití: 0:2 V oslabení: 1:0 Diváci: 40

HC PIKSLA: Kouba - Deml, Dospěl, Šena, Merta - Vávra, Línek, Pilař, Macků, Krátký Martin, Kolář, Krátký Miloš, Dračínský, Forbelský.

HC SALAŠ: Novák - Sodomka, Zástěra, Hladký Jiří, Knajfl - Adámek, Halamka, Říčař, Maťátko, Pérko, Trenz, Kvasnička, Chovanec.

 

Reportáž:

Utkání o 3. místo mělo poněkud jasnější průběh, než se očekávalo. Hradečtí totiž hned v úvodní třetině zasypali pardubického soupeře velkým množstvím střel, za svoji aktivitu byli po zásluze odměněni. Střelecký účet otevřel v páté minutě Jan Sodomka, o necelé dvě minuty později rozjásal hráče Salaše podruhé nejproduktivnější hráč celé soutěže Radek Pérko. Pardubičtí se v úvodních minutách zápasu vůbec nedostávali do tempa a velmi rychle definitivně přišli o naději na bronzové medaile.

Během tří minut se hráči Salaše prosadili hned třikrát, z první části si tak odnesli pětibrankové vedení. Po gólech Martina Trenze, Romana Adámka a Jiřího Maťátka byla PIKSLA na ručník. Ve druhém dějství následně hradečtí hokejisté trochu polevili, do hry se postupem času dostali také Pardubičtí. Jejich ojedinělé příležitosti však mařil brankář Novák, naopak se skóre měnilo znovu na druhé straně. Podruhé se do střelecké listiny zapsal Jan Sodomka, který v samostatném úniku předvedl bezchybnou bekhendovou kličku.

Až úderem dvaadvacáté minuty čestnou branku připravili také hráči Pardubic, na brankovišti se nejrychleji zorientoval Daniel Línek, který doklepl puk do hradecké sítě. Zbytek již rozhodnutého duelu bylo hodně ovlivněno zákrokem Jana Pilaře, který naprosto zbytečně mimo hru sestřelil přímo před rozhodčím Adámka a po desetiminutovém trestu šel předčasně do sprch. Dlouhou přesilovou hru sice Salaš nevyužil, o chvíli později však Roman Adámek trestal nepozornost pardubické obrany.

Utkání nakonec skončilo poměrem 1:7, po závěrečné siréně mohl hradecký Salaš začít slavit bronzovou pozici. Hvězdou zápasu byl znovu Radek Pérko, který k jedné gólové radosti přidal dvě přesné nahrávky.


Petr Dejnožka

 Foto 1  Foto Jiří Plíštil Foto Plíštil - souhrn