V závěrečném utkání základní části přivítá Salaš Pikslu

20.02.2012 17:00

VS

V pozdní nedělní večer 26. února, přesně ve 21:45 se odehraje poslední utkání základní části KAHL. V něm se střetnou dva silné celky, které si v předpremiéře semifinále play-off zahrají jednak o prestiž a vylepšení statistik, ale také o výhodu domácího prostředí do vyřazovacího boje. Ta připadne vítěznému týmu (v případě nerozhodného výsledku týmu s lepším skóre).

V obou mužstvech fanoušci objeví mnoho zajímavých jmen, která jsou horkými kandidáty na ocenění nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce ligy. Velice dobře si ale vedou i gólmani týmů a tak bude zajímavé sledovat, zda v utkání převáží přesné mušky útočníků, nebo soustředění, efektní a efektivní zákroky obou strážců rudých klecí.

HC Salaš Hradec Králové si v posledních týdnech užíval regenerační přestávku a do ostrého zápasu nastupuje bez dvou dnů po jednom měsíci. V posledním utkání Salaš obhajovala první příčku proti Klofanům a padla až v poslední minutě vyrovnaného a dramatického utkání 5:6. Zápas se odehrál v ranních hodinách, navíc ve vzdálené Skutči, což jistě Salaši nepřidalo k nejlepší formě. Na svém ledě a v obvyklou dobu chtějí Hradečtí dokázat, že patří ke špičce Křesťanské amatérské hokejové ligy.

Pardubická Piksla měla o mnoho lehčí úlohu. V domácím prostředí hostila HC Zilvar Rychnov nad Kněžnou a prokázala, že se rozhodně nechce smířit s posledními příčkami v tabulce. Svého soupeře udolala 9:1 a rozhodně patří k horkým adeptům na zisk biskupského poháru.

Sestavy z posledního utkání

HC Salaš: Novák P. - Chlouba, Hladký Jiří, Novák J., Zatloukal - Halamka, Hladký Jan, Pérko, Řičař, Sodomka, Urubčík, Valla, Žumár, Vaško, Jehlička

HC Piksla: Kouba - Sedlák L., Dufek K.- Bláha, Deml - Hyxa, Vysocký, Žídek - Hájek, Pilař, Sedlák P. - Dospěl, Štarha, Vávra

 

Statistický souhrn

SAL : PIK
2.

Postavení v tabulce

3.
29:9

Skóre

20:11
Valla Marek, Urubčík Roman (10)

Nejproduktivnější hráč

Hyxa Petr (9)
Valla Marek (7)

Nejvíce branek

Hyxa Petr (5)
Sodomka Jan (5)

Nejvíce asistencí

Hyxa Petr (4)
Novák Jan (2)

Nejtrestanější hráč

Bez vyloučení
Novák Jan (3) Nejproduktivnější obránce Dufek Petr (3)
50 % (2/4)

Využití přesilovek

0 % (0/4)
100 % (1/1)

Úspěšnost oslabení

0 % (0/1)

Pozvánka na utkání