Souboj o první místo

25.01.2012 19:44

VS

Sobotní brzké ráno bude svědkem přímého souboje o první místo ligové tabulky. V 7:00 místního času vyjedou hráči obou celků na led skutečského zimního stadionu, který se pro tentokrát stane domácí halou Klofanů. Dá se očekávat neúprosný boj o každou píď ledu, protože v sázce je opravdu hodně. Klofani by si tímto vítězstvím zajistili jistotu prvního místa v tabulce bez ohledu na to, jak dopadne jejich poslední zápas proti Poličce. Salaši však ještě vítězství k jistotě prvního místa stačit nemusí.

Hradecký celek nabitý mladými hvězdami a ligovými střelci bude chtít uspět i potřetí v řadě a prokázat, že v předchozích utkáních nezvítězil jen díky nalosování slabších soupeřů. HC Klofani zase hýří odhodláním a chutí poprat se o výsledek i proti tak ambicióznímu soupeři. Přes výrazné posilování ostatních klubů, které v posledních dnech získali mnohé schopné hráče, zní z kabiny domácího celku jasný vzkaz trenéra Wawrzacze: "Nebojíme se žádného soupeře ani výrazných individualit, na které některé týmy sázejí. Naší devízou je tým, který táhne za jeden provaz!"

Oba celky se musí vyrovnat s absencí některých klíčových hráčů. Domácím bude chybět například univerzál Tlustoš, nejistý je také start Chvojky, který si poranil koleno. Hradeckým bude zase zřejmě chybět kapitán mužstva P. Tomáš Petráček, který je služebně v zahraničí.

Co naopak těší celý chrudimsko-pardubický tým je fakt, že se mezi tyče po zranění znovu postaví Richard Kočí, který je plně připraven k ostrému zápasu.

Čestného vhazování se na začátku zápasu zhostí chrudimský arciděkan Ing. Mgr. Jiří Heblt.

Sestavy z posledního utkání

HC Klofani: Tlustoš - Chvojka, Hobza, Slezák L., Slezák D. - Vitáček J., Vitáček T., Vitáček - P. Vtípil, Pochobradský, Svačinka - Pivokonský, Korbel, Vitáček L.

HC SALAŠ Hradec Králové: Novák P. - Novák J., Hladký Jiří, Sodomka, Zatloukal - Petráček, Hladký Jan, Valla, Halamka, Řičař, Maťátko, Urubčík, Chlouba, Pérko.

Statistický souhrn

KLO : SAL
2.

Postavení v tabulce

1.
15:4

Skóre

24:3
Pochobradský Ronald (5)

Nejproduktivnější hráč

Valla Marek (10)
Vitáček Jan, Vitáček Lukáš (3)

Nejvíce branek

Valla Marek (7)
Pochobradský Ronald, Vitáček Tomáš (3)

Nejvíce asistencí

Urubčík Roman, Sodomka Jan (4)
Slezák Lubor (4)

Nejtrestanější hráč

-
50 %

Využití přesilovek

33,33 %
100 %

Úspěšnost oslabení

-