Snadná výhra to byla jen relativně, říká o sobotním vítězství držitel první vychytané nuly v KAHL - Daniel Tlustoš

15.01.2012 13:30

Zatím poslední utkání KAHL přineslo zajímavé měření sil mezi druhými Klofany a pátým Zilwarem. Na domácím ledě představili Klofani početné návštěvě fanoušků nejen své nové dresy, ale byl to také první zápas před domácím publikem. Fantastickou atmosféru, kterou fanoušci obou týmů pomohli vytvořit, si pochvalovali jak hráči, tak i trenéři. „Divácká kulisa byla naprosto úžasná. Musím fanoušky pochválit a doufám, že i v dalších zápasech uvidíme takovouhle atmosféru, protože před takovou kulisou je radost hrát. Doufám, že si to užili jak hráči, tak diváci,“ složil fanouškům poklonu trenér domácího celku a zároveň také rozhodčí utkání, Libor Wawrzacz.
Ve skvělé formě se ukázal chrudimský Ronald Pochobradský, který se podílel na polovině branek svého mužstva. Ačkoliv ale zápas skončil poměrně jasně, průběh utkání nebyl zdaleka tolik jednoznačný. „Kdyby tam na začátku spadl nějaký gól, mohli jsme se trápit. Naštěstí ale nespadl a dopadlo to dobře,“ glosuje relativně snadnou výhru gólman Daniel Tlustoš, který při zranění brankářské jedničky Klofanů – Kočího - musel obléci po třech měsících brankářskou výstroj a bez přípravy naskočit do ostrého zápasu.
Mužstvo Zilwaru hodně zapracovalo na hokejovosti a potykalo si také s tvrdostí, takže byly k vidění i zajímavé souboje u mantinelů. Klofani dlouho nedokázali nalézt recept na rychnovského soupeře, za což si také vysloužili pokárání trenéra: „Musím Klofanům vytknout, že jejich přizpůsobení se hře soupeře bylo až přílišné. Před poslední třetinou dostali mé pokyny a rady, aby přitvrdili a více se snažili, takže se to pak projevilo na gólech.“
Závěrečné dějství skutečně rychnovskému Zilwaru nevyšlo podle představ a hlavní kouč Barabáš přikládá vinu slabší fyzické kondici svých svěřenců: „Je to tou fyzičkou. My už jsme si to v kabině rozebírali, že je třeba té fyzičce víc dát, aby nám zbývaly síly hlavně ve  třetí třetině.“ Své svěřence ale také pochválil: „S předvedenou hrou jsem spokojený. Oproti prvnímu zápasu zde byl diametrální rozdíl. Kluci mají více natrénováno, vědí, co mají na ledě dělat, a to se projevuje.“ Rychnovský tým plný hokejového mládí ocenil i trenér domácího mužstva. „Téměř co trénink udělají skok nahoru. Takže, mají perspektivu a myslím si, že za rok, za dva budou týmu Klofanů a všem ostatním dělat velké problémy!“ Uzavírá hodnocení utkání Libor Wawrzacz.
Nesestříhané videoohlasy trenérů a domácího gólmana Daniela Tlustoše naleznete v sekci foto-video.