„Se svými chlapci jsem byl dnes velmi spokojen“ říká coach Petr Šafář o nedělním zápase

23.01.2012 14:08

ŘKF Polička - HC Piksla Pardubice 5:7

Třetiny: (1:3, 3:4, 1:0)

Branky: 18. Stodola, 30. Schaffer M., 31. Břenek T., 34. Stodola, 56. Šafář V. - 3. Žídek, 10. Žídek, 13. Sedlák P., 28. Hyxa, 33. Žídek, 34. Hájek, 38. Dufek P.

Vyloučení: 3:0, bez využití, v oslabení: 0:0, diváků: 60.

Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:7, 5:7

ŘKF Polička: Kučera, (od 21. do 40. min Břenek M.) - Baláš, Čípek, Grubhoffer, Šafář D., Šimon - Břenek T., Dvořák, Jílek, Kalvoda, Schaffer M., Schaffer P., Šafář V., Vraspír J., Vraspír M., Stodola

HC PIKSLA:  Kouba - Dufek P., Sedlák L., Dufek K., Deml - Sedlák P., Pilař, Štarha - Hájek, Hyxa, Žídek

 

Reportáž

Utkání ŘKF Polička vs. Piksla Pardubice zahájili domácí v nových slušivých dresech a konečně v kompletní sestavě.

 

Hokejové utkání se pro náš klub nezačalo vyvíjet dobře. Po první vstřelené brance, již ve 3. minutě zápasu útočníkem Žídkem, se hostující tým rozjel a začal zle zatápět domácím. V rychlém sledu následovaly další branky do sítě domácích a ve 13. minutě to bylo 0:3 ve prospěch hostujícího týmu. To bylo signálem pro domácí, kteří nechtěli dopustit tak výraznou porážku jako s HC Salaš Hradec Králové. Začali hru postupně vyrovnávat a v 17. minutě Zdeněk Stodola (druhý gól vstřelil ve 33. minutě)  upravil stav na 1:3. Tímto výsledkem také skončila první třetina.

 

Do druhé části zápasu nastoupil mladičký Martin Břenek, který si několika dobrými zásahy odbyl křest v brance. Přestože v úvodu třetiny hosté zvýšili na 1:4, ŘKF Polička vypracovala několik pěkných akcí a v 31. minutě zápasu, gólem Martina Schaffera a Tomáše  Břenka, snížila stav zápasu na 3:4. Hosté se však ukázali jako sehranější tým a bylo vidět, že začali s přípravou mnohem dříve než domácí. Stav zápasu postupně upravili na 4:7. V této části nadšení domácí fanoušci viděli velmi pěkný a rychlý hokej, kdy padlo celkem 7 branek.  

 

Ve třetí třetině, ve snaze zvrátit výsledek ve prospěch domácích, došlo ke změně taktiky. Do branky se vrátil Jiří Kučera. Hrou na dvě pětky získalo domácí družstvo mírnou převahu, kterou v 55. minutě potvrdil brankou Václav Šafář na konečných 5:7.

 

Velké díky si zaslouží všichni hráči za obětavou a férovou hru a též fanoušci, kteří neúnavně povzbuzovali domácí hokejisty a vytvořili jim tu pravou sportovní atmosféru.

Ohlasy po utkání

Michal Deml, kapitán HC Piksla: „Vlétli jsme do první třetiny aktivně a tato část se nám celkově podařila. Pak jsme trochu polevili, ale opět jsme se dostali do tempa. V závěru už se nám podařilo dobrý výsledek ubránit.“

Petr Dvořák, ŘKF Polička: „Viděli jsme parádní utkání, nasazení, rychlost a tvrdost. Takhle se hraje hokej v KAHL. Mrzí mě, že jsme dnes nezískali žádné body. Měli jsme k nim dnes blízko.“

Fotogalerie