Poslední zápas základní části vyhrála Piksla

28.02.2012 17:00

HC Salaš Hradec Králové - HC Piksla Pardubice 2:5

Třetiny:  1:1,1:1,0:3.

Branky: Řičař (Maťátko), Řičař (Jehlička) - Žídek (Hyxa), Žídek, Žídek (Hyxa), Hájek (Dufek), Dufek (Žídek)

Vyloučení: 2:1 , Využití , V oslabení: 0.0, diváků: 40.

Průběh utkání: 1:0,1:1,2:1,2:5.

HC Salaš:  Novák P. - Novák J., Hladký Jiří, Sodomka, Jehlička - Petráček, Valla, Hladký Jan, Maťátko, Řičař, Halamka, Urubčík, Zatloukal, Žumár.

HC Piksla: Kouba - Štarha, Deml, Dufek K., Hájek - Pilař, Výsocký, Dospěl, Sedlák P., Hyxa, Žídek.

 

Reportáž

V neděli 26. února se utkala domácí HC Salaš s Pardubickou Pikslou. Po vyrovnaném zápase se více radovali hosté, neboť zvítězili v poměru 5:2. O výhru hostí se zasloužil především hráč s číslem 73 Martin Žídek.

V první třetině byli diváci svědky oboustranně opatrného úvodu. Více ze hry měli domácí. Piksla se v nové sestavě zpočátku hledala a tak první branku utkání vstřelil po důrazném dohrávání před brankou domácí Řičař. O chvíli později srovnal z nenápadné akce střelou do šibenice z mezikruží Žídek.
Druhá třetina byla vyrovnanější, Piksla trefila dvakrát tyčku, ale do vedení šli opět domácí díky důraznému Řičařovi. O vyrovnání se postaral znovu Žídek, který vstřelil gól po samostatném nájezdu.
V poslední třetině se zdálo že Hradeckým docházejí síly. Do vedení šla Piksla po té, co si Hyxa se Žídkem vyměnili přihrávky a hattrick byl na světě. Hradec se snažil tlačit dopředu a hosté hrozili z protiútoků. Z nich přidali branku Hájek a poslední střelou od modré Dufek, když před gólmanem Novákem výborně clonil pardubický útočník.
Poslední utkání základní části soutěže přineslo celkově velmi vyrovnaný zápas, chléb se lámal až v poslední třetině, šance byly na obou stranách.

Pavel Sedlák

Reportáž z hradecké střídačky

Oba týmy nastoupily do utkání velmi aktivně a využívaly každou možnost k protiútokům a střelbě z jakékoliv pozice. Scénář 1. třetiny se odehrával převážně v obranném prostoru hostí. Nápor domácího týmu se stupňoval a spolu s podporou fanoušků vyvrcholil v přečíslení 2 na 1 a po přihrávce Maťátka střílel do prázdné brány Říčař a tím dostal HC Salaš do vedení. Zdálo se, že vývoj zápasu bude pokračovat stejným směrem, ale těsně před koncem třetiny udeřila Piskla a srovnala na 1:1.
Druhá třetina byla velmi podobná té první. Domácím by se samozřejmě do druhé části nastupovalo lépe s náskokem, i přesto na nich nebylo znát zklamání z inkasovaného gólu. Díky opakovanému tlaku a snaze hráčů hledat pozice pro přihrávku se HC Salaš znovu ujala vedení, když puk opět zásluhou Říčaře doslova „dotlačila“ do soupeřovy brány.
Poté jako by se domácí stáhli a snažili se udržet vedení, na což Piskla okamžitě zareagovala. Díky skvělým přihrávkám a vyvíjenému tlaku se opakovala téměř identická situace z první třetiny a v závěru druhé části tedy došlo k vyrovnání skóre na 2:2.
Od této chvíle začali hosté přebírat kontrolu nad zápasem. To se projevilo na průběhu celé třetí třetiny. Piksla lépe bruslila, byla rychleji u puku a přehrávala domácí. V dalším okamžiku se hosté dostali do vedení díky Židkovi, který touto trefou završil svůj hattrick. HC Salaš se v závěru utkání pokoušel spolu se skandováním domácích tribun zvrátit nepříznivý stav a vypracoval si několik slušných šancí. Ty však neproměnil a hráči Hájek a Dufka ve službách HC Piskly Pardubice zvýšili náskok o 3 góly, pohřbili naděje domácích a upravily skóre na konečných 2:5.
Pardubice se díky tomuto vítězství posunuly na 2. místo v tabulce.

Kuba Staněk