Posila ze zámoří na soupisce Klofanů

05.11.2011 18:48

AAHLO další rozvíření přestupových vod se postaralo mužstvo Klofanů, které oficiálně oznámilo podpis smlouvy se zámořskou posilou Ronaldem Pochobradským. Účastníku AAHL (Atlantské amatérské hokejové ligy) vypršela po několikaletém úspěšném působení v USA smlouva s týmem Paddy´s Lads, což přispělo k jeho rozhodnutí vrátit se zpět do České republiky. Na okolnosti tohoto senzačního přestupu jsme se zeptali generálního manažera Klofanů, Petr Vtípila.

 

O Pochobradském toho fanoušci českého amatérského hokeje příliš nevědí, jak k tomu došlo, že jste jej získali do mužstva?

Ano, je to tak. Do Ameriky odešel poměrně brzy a získal tam velice slušné renomé. Jeho kariéru jsem po očku sledoval, ale samotného mne nikdy nenapadlo, že by tento kvalitní hráč jednou oblékl dres s hipogryfem na prsou. Někdy koncem loňské sezóny mne z ničeho nic kontaktoval náš skaut Václav Trunec s první nepotvrzenou informací, že by se měl Pochobradský před novou sezónou vrátit natrvalo do Čech.

 

Nakonec se tak opravdu stalo.

Ano, vrátil se na konci října a ihned mne kontaktoval. Měli jsme spolu několik rozhovorů, ve kterých mne ujistil, že si nabídky klubu nesmírně váží a to nejen proto, že je rodilý Chrudimák. Je na něm vidět obrovská chuť do hokeje.

 

Můžete prozradit něco bližšího k jeho hokejové kariéře a také k soutěži AAHL?

AAHL je zcela určitě kvalitní soutěž, která má ale narozdíl od amatérských lig v České republice svá specifika. Je organizována do více výkonnostních úrovních a zajímavé je, že v rámci kalendářního roku se odehrají vlastně dvě sezóny - letní a zimní. Ronald patřil mezi nejproduktivnější hráče svého týmu a v letní sezóně 2010 s týmem vybojoval mistrovský titul v divizi AAA Lower.

 

S jakými úkoly přišel do klubu a co od jeho hry očekáváte?

Naše mužstvo má hráče, kteří se rádi mazlí s pukem, jsou techničtí, a trochu nadneseně "rádi by dávali branky pokud možno do prázdné branky". Ronald by měl do týmu přinést zámořskou přímočarost a tah na branku. Navíc je srdcař a týmový hráč, který nezkazí žádnou legraci. Myslím, že do týmu velmi dobře zapadne. No a zanedbatelné nejsou ani jeho fyzické parametry, kterými může zastrašit soupeře - měří totiž bezmála dva metry (smích)!

 

Kdy budou moci fanoušci tuto posilu vidět poprvé na ledě?

První trénink se zatím odkládá, protože jeho osobní věci se zdržely při lodní přepravě. Věřím ale, že už příští (nejdéle přespříští) čtvrtek naskočí v domovské chrudimské hale na led.

 

Budete ještě dále rozšiřovat kádr?

Nemáme to v plánu. V současné době máme na soupisce 16 hráčů - tedy tři kompletní pětky a gólmana. Je pravdou, že zatím je několik hráčů mimo hru. Kapitán Ondřej Svačinka se ale během několika dnů připojí k týmu po návratu z Nepálu a zdravotní stav Dana Tlustoše se také rapidně zlepšil. Dlouhodobější rekonvalescenci si vyžádá onemocnění hrajícího trenéra Libora Wawrzacze a Libora Pivokonského. Soutěž se ale dá velmi dobře odehrát i na dvě formace, případné další výpadky chceme řešit střídavými starty.

 

Na závěr nemohu položit než onu obligátní otázku: jaké jsou vaše ambice před sezónou?

Nerad říkám jakékoliv prognózy předem. Chceme jít zápas od zápasu a soustředit se na to, co nás bezprostředně čeká. Samozřejmě ale nemohu tvrdit, že nechceme uspět. Touha je velká, ale kandidátů na prvenství mnoho.

 

Děkuji za rozhovor.