Piksla chce do finále KHL!

27.10.2011 15:44

Znovuzrození týmu HC Piksla na hokejovém nebi nebylo jen souhrou náhod. Za vším stojí promyšlené kroky managementu společenství Piksla, s jehož vedoucím, Luďkem Dařbujánem, přinášíme následující rozhovor.

Proč se HC PIKSLA vrátila do KHL?

Piksla jako zakládající mužstvo KHL má bohatou historii i pokud se podíváme na dosažené výsledky. Je však nutné zůstat při zemi a zejména si zachovat pokoru.

S jakou vizí jste zakládali pardubický klub HC PIKSLA ?

S poměrně jednoduchou a ambiciózní: být nejúspěšnějším hokejovým klubem v  KHL. Věříme, že se nám to podaří naplnit. Za to patří obrovský dík našem generálnímu manažeru Luboši Sedlákovi a všem lidem z našeho společenství, kteří se na tom podílejí - hráčům, realizačnímu týmu a v neposlední řadě managementu.

Věříte si?

Jednoduše jsme nastavili priority, cíle jsme rozpracovali na dílčí úkoly a začali věci řídit, respektive kontrolovat. Pak už to je hlavně o každodenní tvrdé práci a selském rozumu. Bylo nutné angažovat lidi, kteří v životě už něčeho dosáhli. Za nás musí vždy hovořit fakta a čísla, ne sliby a výmysly.

Můžete být trochu konkrétnější. Jaká je vlastně akcionářská struktura klubu?

Nerad bych zatěžoval čísly. Proto pouze stručně: společenství PIKSLA vlastní 88 % akcií klubu, pan Luboš Sedlák, generální manažer klubu, 12%. Klub je zcela bez dluhů!

Výstavní skříní je váš A tým.

Myslím si, že výkony v loňské sezóně nás zavazují. Jsou úspěchem a potvrzením dobré práce klubu. Trenéři a realizační tým dostávají více prostoru, pohlížíme na mužstvo z dlouhodobé perspektivy. Hrát za PIKSLU se stává pro všechny prestižní záležitostí.

S jakým rozpočtem pracujete?

Rozpočet klubu je stabilní.

Děkujeme za rozhovor.

Také děkuji, zdravím všechny příznivce HC Piksla.