Nechtěli jsme prohrát s tak prestižním soupeřem, říká kapitán Klofanů

06.12.2011 19:15

Nedělní derby je sice již několik hodin za námi, ale dozvuky dramatického utkání stále doznívají v srdcích aktérů tohoto nádherného duelu a jejich fanoušků. Na straně mužstva Piksly poněkud hořké vzpomínání, na straně Klofanů euforie. "Jsem nadšený," pochvaloval si úspěšný vstup do soutěže kapitán HC Klofani Ondřej Svačinka. "Vzhledem k vývoji zápasu si myslím, že to dopadlo úplně neskutečně. Navíc to bylo drama pro diváky od první minuty do poslední, takže jsem z výsledku opravdu nadšený. Byl to skvělý zápas."

Diváci sami hnali svůj tým za vítězstvím po celé utkání a vytvořili hostujícímu celku takřka domácí prostředí. Červeno bílé barvy (a znak s hippogryfem) byly k vidění snad všude a neutuchaly v podpoře ani po první třetině, která pro Klofany dopadla neslavně.

"Po první třetině jsem mužstvu vytkl velmi slabou střelbu, na té je ještě třeba mnohem více zapracovat. Střílet, střílet, střílet.," upozornil po utkání trenér Libor Wawrzacz na největší slabinu mužstva, na kterou se v taktické přípravě bude druhý celek tabulky zaměřovat. Rady trenéra si hráči vzali k srdci a od druhé dvacetiminutovky začaly všechny články tohoto soukolí pracovat podle jeho představ. "Musím mužstvo pochválit především za bojovnost. Přestože prohrávalo už 2:0 a vlastně celý zápas dotahovalo, tak to v závěru dotáhlo do vítězného konce."

To potvrzuje i kapitán Svačinka: "Chci vyzdvihnout bojovnost celého týmu. Nechtěli jsme prohrát, obzvlášť s takovým prestižním soupeřem, jakým je Piksla," uzavírá ohlédnutí za vydřeným vítězstvím.

Kompletní video ohlasy s trenérem a kapitánem HC Klofani připravujeme. Naleznete je v sekci "Foto-video".