Klofani v domácím duelu uklofali Zilwar

14.01.2012 22:04

HC Klofani - HC Zilwar 10:0

Třetiny: (2:0, 2:0, 6:0)

Branky: 6. Vitáček J. (Slezák L.), 7. Hobza (Pochobradský), 31. Hobza (Pochobradský), 37. Pochobradský (Svačinka), 41. Pochobradský, 43. Vitáček L. (Korbel), 44. Vitáček P. (Hobza), 47. Vitáček P. (Vitáček T.), 51. Vitáček J. (Vitáček T.), 58. Svačinka (Pochobradský).

Vyloučení: 1:1, bez využití, v oslabení: 0:0, diváků: 100.

Průběh utkání: 10:0

HC KLOFANI:  Tlustoš - Chvojka, Hobza, Slezák L., Slezák D. - Vitáček J., Vitáček T., Vitáček - P. Vtípil, Pochobradský, Svačinka - Pivokonský, Korbel, Vitáček L.

HC ZILWAR: Trejtnar - Kareš, Šeda, Berger, Barabáš V., Novotný, Křehlík, Bartoš - Dostálek, Barabáš J., Barabáš O., Vogl, Šmíd, Vencl, Müller, Lakomý, Roszynec.

Reportáž

Klofani na Zimním stadionu v Chrudimi přivítali Zilwar z Rychnova nad Kněžnou. Ten do města loutek přijel týmovým autobusem, který dal k dispozici sponzor - autoškola Bimbo. Před zápasem bylo všem jasné, že domácí jsou favority tohoto duelu.

Nicméně hosté zejména v první třetině předvedli kvalitní hru, jejich šance dokázal pochytat brankář Klofanů Tlustoš, který se objevil v brance po zhruba tříměsíční přestávce. Musel totiž nahradit zraněného Kočího. Na první gól se čekalo do šesté minuty, kdy si kotouč vzal Jan Vitáček a po samostatném úniku z nulového úhlu překonal brankáře soupeře - 1:0! Klofani od této chvíle začínali mít jednoznačně navch, do první přestávky se ještě z mezikruží trefil Martin Hobza - 2:0.

Hokejisté z Chrudimi měli po celou druhou periodu velice slibné šance, ale nedokázali je využívat. A tak si podruhé v zápase musel vzít slovo Martin Hobza, objel branku a přesně zakončil - 3:0! Poté se výrazněji začala projevovat druhá formace Klofanů a zejména Ronald Pochobradský. Nejprve ve 37. minutě zvýšil na rozdíl čtyř branek, když si s obranou Zilwaru udělal naprosto co chtěl a poté se prosadil pět vteřin po začátku třetí dvacetiminutovky výstavní střelou do růžku - 5:0! V této chvíli to začínalo být s Rychnovem nad Kněžnou opravdu zlé.

Hosté naprosto odpadli, Klofani ještě zvýšili tempo a bylo z toho dalších pět branek v síti Zilwaru. Radostí nešetřil po šesté vstřelené brance Lukáš Vitáček, který zamířil přesně k tyči Trejtnarovy klece - 6:0. Poté si chvíli slávy vybral další Vitáček, tentokrát se jednalo o Pavla. Dvěma góly totiž stanovil rozdíl již na osm branek. Ale Klofani stále neměl dost! V 51. minutě přišla pohledná kombinace až do prázdné branky, když křižnou přihrávku zužitkoval pro změnu Jan Vitáček - 9:0! Velmi početné publikum se nakonec očekávané desítky dočkalo. Dvě minuty před koncem našel Pochobradský Ondřeje Svačinku a ten uzavřel střelecký účet tohoto souboje.

Klofani porazili Zilwar za fantastické bouřlivé podpory domácích fanoušků 10:0!

Petr Dejnožka

Fotogalerie 1Fotogalerie 2

 

Ohlas 1Ohlas 2Ohlas 3Onlajn z utkání