Klofani porazili Salaš a vedou ligu

28.01.2012 17:05

HC Klofani - HC Salaš Hradec Králové 6:5

Třetiny: (2:3, 3:1, 1:1)

Branky: 2. Pochobradský (Svačinka), 4. Vitáček T. (Chvojka), 28. Vitáček J. (Vitáček T.), 36. Pochobradský, 40. Vtípil (Pochobradský), 60. Slezák L. (Pochobradský) - 5. Jehlička (Hladký Jan), 8. Urubčík (Sodomka), 20. Řičař (Vaško), 40. Řičař (Halamka), 57. Hladký Jan (Jehlička)

Vyloučení: 1:1, Využití: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 20.

Průběh utkání: 2:0, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5

HC Klofani: Kočí - Chvojka, Hobza, Slezák L., Slezák D. - Vitáček J., Vitáček T., Vitáček P. - Vtípil, Pochobradský, Svačinka - Pivokonský, Korbel, Vitáček L.

HC Salaš Hradec Králové:  Novák P. - Chlouba, Hladký Jiří, Novák J., Zatloukal - Halamka, Hladký Jan, Pérko, Řičař, Sodomka, Urubčík, Valla, Žumár, Vaško, Jehlička

 

Reportáž

Klofani, kteří pro tento důležitý zápas museli vzít za vděk zimním stadionem ve Skutči, se do svého soupeře zakousli hned od prvních minut bez jakéhokoliv respektu. Po brance produktivního Pochobradského následovala první branka Tomáše Vitáčka a to znamenalo, že již ve čtvrté minutě vedli domácí 2:0.

Salaš však prokázala své kvality, rychle se z obdržených branek oklepala a po chybách domácích na útočné modré využila přečíslení brankami Jehličky a Urubčíka - 2:2.

Hrstka fanoušků, která přeci jen navzdory brzké ranní době dorazila na utkání, pak sledovala urputný vyrovnaný duel plný pohledných akcí a kombinací, osobních soubojů a dramatických momentů. Když už se zdálo, že první dvacetiminutovka skončí smírně, udeřilo znovu do sítě domácího týmu. Přihrávku Vaška nekompromisně a s přehledem zužitkoval Řičař - 2:3.

Klofani se znovu do zápasu dostali až v polovině hrací doby, kdy si kotouč vyměnili sourozenci Vitáčkovi a Tomášův pas proměnil ve vyrovnávací branku jeho bratr Jan - 3:3. Další brankostroj přinesl znovu až konec třetiny. Nejprve proměnil samostatný únik skvostným blafákem Pochobradský a vzápětí v poslední minutě druhého dějství vyrovnal svým druhým gólem na straně hostí Řičař - 4:4. Do závěrečné třetiny šli ale nakonec s náskokem přeci jen domácí, kterým vrátil vedení střelou nad lapačku, po přesně načasované přihrávce Pochobradského, Vtípil - 5:4.

V poslední dvacetiminutovce předváděla obě mužstva zodpovědný výkon a čekání na další branky tohoto vyrovnaného souboje se protáhlo opět až do posledních minut utkání. V 51. minutě sice Klofani dostali výhodu přesilové hry, když se držením provinil Jan Novák, trestuhodně ji však promrhali a mohli toho nakonec litovat. O několik okamžiků později zazvonila po povedené střele od modré obránce Lubora Slezáka pouze tyč Novákovy branky a tak se pověstná Štěstěna přiklonila na stranu hostí.

Vinou chybného střídání šli v 56. minutě Klofani do čtyř a Hradec roztočil nevídaný přesilovkový kolotoč, který vyústil ve vyrovnávací branku Hladkého - 5:5.

Jestli ovšem Klofanům v letošní sezóně něco vychází, tak to jsou závěry utkání, ve kterých svou zarputilostí a neskutečnou touhou po vítězství okořeněnou kanadským důrazem a tahem na branku, dokáží sbírat cenné body. Co se Luboru Slezákovi nepodařilo několik minut před tím, to tentokráte přetavil ve vítěznou branku 38 vteřin před koncem.

Klofani tedy nakonec zvítězili v atraktivním utkání 6:5 a bez ohledu na ostatní výsledky dalších utkání si zajistili první místo v tabulce a nejlepší výchozí pozici do play-off. (V soutěži se přihlíží ke vzájemnému zápasu, v případě rovnosti bodů s týmem Salaše, případně Piksly, posouvá Klofany na čelo tabulky vítězství ve vzájemných zápasech; skóre by rozhodovalo pouze v případě remízy, pozn. redakce).

Ohlasy po utkání

Ronald Pochobradský, HC Klofani: „Bylo to nádherné utkání. Tým skvěle šlapal. Přesně kvůli takovýmto zápasům jsem rád, že jsem přijal nabídku hrát v KAHL a po patnácti letech se vrátil z Ameriky zpět do vlasti.“

Petr Halamka, HC Salaš: „Utkání bylo velmi vyrovnané. Utekl nám začátek utkání, ale podařilo se nám srovnat hru. V závěru nám chybělo trochu štěstíčko, ale i přes některé chyby hodnotím náš výkon v utkání dobře.“

FotogalerieOhlasy 1Ohlasy 2