KAHL zahájí souboj Zilvaru se Salaší

24.11.2011 16:24

 VS

Prakticky již jen hodiny zbývají do okamžiku, než se spustí stavidla Křesťanské amatérské hokejové ligy a ledovou plochu rychnovského zimního stadionu zaplaví hráči domácího HC Zilvar a hradeckého HC Salaš. V historicky prvním utkání této soutěže začnou rozplétat tajenku bojů o nejcennější trofej - Vocal Cup, kterou pro vítěze KAHL věnuje královéhradecký biskup Jan Vokál.

Na dnešní tiskové konferenci domácího týmu, kterého se účastnil celý realizační tým, byl představen hlavní trenér mužstva Roman Barabáš. Generální manažer Stejskal, kapitán O. Barabáš a asistent kapitána J. A. Dostálek vyjádřili důvěru v mužstvo a úspěšný vstup do soutěže. Trenér představil fanouškům předpokládané složení formací, které bohužel nepříznivě poznamenalo onemocnění některých opor (Šeda, Vogl). Hra Zilvaru by se měla opírat o dva silné útoky a tři obranné dvojice. Domácí budou chtít těžit nejen z širšího kádru, ale budou se také spoléhat na podporu svých fanoušků, kteří slibují vytvořit při utkání bouřlivou diváckou kulisu a jsou připraveni hnát svůj tým za vítězstvím. Podle slov kapitána a jeho asistenta, které pronesli při slavnostním předávání dresů, bude především hra srdcem to, co ozdobí výkony HC Zilvar.

Zatímco v sestavě Zilvaru je téměř jasno, potíže při skládání mužstva má zatím tým Salaše. Tomu se dosud nepodařilo nominovat potřebný počet hráčů a zažádal pro toto utkání vedení KAHL o výjimku z počtu hráčů na soupisce. Realizační tým počítá s doplněním kádru do dalších kol soutěže. Přesto však Hradečtí neponechali nic náhodě a vyslali své pozorovatele na trénink Zilvaru. Svou taktikou chtějí domácí zaskočit a rozhodně se nechystají být v zápase outsiderem.

Pojďme si tedy představit oba týmy a podívejme se na předpokládané sestavy pro sobotní utkání.

 

HC ZILVAR Rychnov n. Kn.: Trejtnar - Berger, Křehlík, Kareš, Barabáš V., Beran, Bartoš - Rozsynec, Barabáš O., Barabáš J. - Müller, Dostálek, Stejskal.

HC SALAŠ Hradec Králové: Novák P. - Novák J., Lank, Zatloukal, Chlouba - Halamka, Hladký, Valla - Sodomka, Urubčík, Žumár