Jak to viděl Emanuel Zilwar - maskot rychnovského týmu

29.11.2011 12:02

HC Zilwar - HC Salaš 1:14

Třetiny: (0:7, 0:2, 1:5)

Branky: Barabáš Jindra - Valla Marek 4, Urubčík Roman 3, Halamka Petr 2, Sodomka Jan 2, Žumár Michal 2, Hladký Jan

Vyloučení: 3:0, využití: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 50.

HC ZILWAR: Trejtnar - Berger, Křehlík, Kareš, Barabáš V., Beran, Bartoš - Roszynec, Barabáš O., Barabáš J. - Müller, Dostálek, Stejskal. Trenér: Barabáš R.

HC SALAŠ:  Novák P. - Novák J., Lank, Zatloukal, Chlouba - Halamka, Hladký, Valla - Sodomka, Urubčík, Žumár

Reportáž

Po slavnostním úvodu, ve kterém pronesl zahajovací řeč zakládající člen Luboš Sedlák, v němž popřál oběma týmům hodně štěstí a úspěšný vstup do soutěže, se oba týmy plni odhodlání pustily do souboje.

Aktivněji začal hostující celek, jenž nebyl v kompletním složení, který hned z prvního útoku skóroval a v čase 0:09 otevřel účet zápasu Petr Halamka. Domácí se ještě neotřepali z prvního gólu a gólman v brance domácích lovil touš z klece podruhé po individuální chybě obrany. Pro Petra Halamku nebyl problém tváří v tvář jinak bravurně chytajícímu, leč v tu chvíli bezmocnému Pavlu Trejtnarovi dát druhý gól a to v čase 0:26.

Domácí se oklepali, ale hosté hrající ve velkém stylu přidali v první třetině ještě dalších 5 gólů, vesměs z rychlých protiútoků, kdy se třikrát prosadil Marek Valla, po jednom gólu dali Jan Sodomka a Roman Urubčík. Nutno dodat, že domácí se prezentovali velmi sympatickým výkonem, kdy nechtěli jen bránit, ale také často útočili, nicméně právě nezkušenost se plně projevila při bránění a v přechodu do útočného pásma, vždyť tým je složen převážně z farní mládeže, jejíž věkový průměr je 23 let.

Obrana nechávala vyniknout gólmana, ale také ho často nechávala na holičkách, jak už to při zápasech bývá, a zkušení hradečtí borci nabízené šance využívali. Po skončené první třetině bylo o přestávce na střídačce „mytí hlav“, kdy si trenér vzal hlavní slovo a zvýšeným hlasem udělil hráčům potřebné pokyny, které byly k užitku, neboť do druhé třetiny vyrazilo úplně jiné mužstvo. S větším nasazením a snahou něco s nelichotivým výsledkem udělat bylo vidět na hráčích při každém střídání,  naneštěstí  v úvodu se nechal vyloučit domácí hráč  a  v čase 20:37  inkasovali gól v oslabení, který vsítil velmi úspěšný střelec dnešního odpoledne Marek Valla, pro kterého to byla už 4.branka.

Ale domácí nadšení tento gól nezlomil, ba naopak, s ještě větší vervou se zakousli do soupeře jako pitbul do uzené kýty a hra se začala vyrovnávat. Několikrát ujížděli sami na bránu, ale gól ve druhé třetině jim souzen nebyl, ať už proto, že hostující gólman Petr Novák byl proti a ukázal, že i on má na začátku výtečnou fazónu, ale také proto, že měl dobře postavené tyče nebo jim hostující obrana zbývající střely stačila  zblokovat.

Na druhé straně domácí gólman Pavel Trejtnar ukázal velmi dobrou formu a předváděl zákroky, za které by se nemusel stydět ani ligový brankář. I tak ještě do konce druhé třetiny inkasovali z hole Romana Urubčíka  9. gól. Takže po druhé třetině svítil na ukazateli stav 0:9.

Nástup do třetí třetiny se povedl opět hostům, kterým na jubilejní 10. kotouč v domácí svatyni stačily 4 vteřiny, čímž hosté vytvořili asi nejrychleji dosažený gól v tomto ročníku. Ale domácí se nenechali dlouho pobízet a odpověď v podobě gólu na sebe nenechala dlouho čekat, v čase 40:38 vsítil čestný úspěch domácí hráč Jindra Barabáš (asi nejmladší hráč KaHL – je mu 15 let pozn.autora), po přihrávce Ondry  Barabáše, nedal gólmanovi hostů žádnou šanci… Sice se objevily spekulace, že gól padl z ofsajdu (postavení mimo hru), ale byl uznán a zapsán.

To vlilo Zilwarovským ještě víc krve a nadšení do nohou a rukou, protože v této fázi zápasu byli jednoznačně lepším mužstvem, to jim však vydrželo do 52. minuty, kdy inkasovali tři slepené góly v rozmezí tří minut, kdy se dvakrát prosadil Žumár Michal a podruhé v zápase Honza Sodomka  a iniciativu přebrali opět hosté, kterou už dokonce zápasu rychnovským nepůjčili.

Podobu konečnému výsledku v čase 57:58 dal svým třetím gólem Roman Urubčík a stanovil výsledek zápasu 1:14 ve prospěch hostujícího celku z Hradce Králové. Utkání přihlíželo 50 spokojených a nadšených diváků, kterým hráči obou celků za podporu a fandění poděkovali. Trenér domácích byl s výkonem svého mužstva spokojen a hráčům za předvedený výkon poděkoval. Vyzdvihl především hru srdíčkem, obětavost a nezlomnou vůli po vítězství, které se jim přes veškerou snahu nepodařilo dosáhnout. Uznal také kvality soupeře, bylo znát, že hrajeme s velmi kvalitním soupeře, dobře bránil střední pásmo, výborně bruslí a má skvělé střelce, vysekl poklonu na závěr našeho rozhovoru trenér domácích Roman Barabáš.         

Fotogalerie Ohlasy