Hradec si poradil s Poličkou a dál vévodí ligové tabulce

21.12.2011 19:35

HC Salaš Hradec Králové - ŘKF Polička 10:2

Třetiny: (2:1, 1:0, 7:1)

Branky: 11. Říčař, 13. a 47. Pérko, 38. a 42. Urubčík, 44., 43. a 63. Valla, 59. a 60. Hladký - 10. Šafář V., 58. Vraspír J.

Vyloučení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 8:1, 8:2, 10:2. Rozhodčí: Motyčka.

HC Salaš Hradec Králové: Novák P. - Novák J., Hladký Jiří, Sodomka, Zatloukal - Petráček, Hladký Jan, Valla, Halamka, Řičař, Maťátko, Urubčík, Chlouba, Pérko.

ŘKF Polička: Kučera - Baláš, Šafář D, Grubhoffer, Čípek., - Vraspír M., Jílek, Kalvoda, Schaffer M., Schaffer P., Šafář V., Vraspír J.

Reportáž

Před začátkem zápasu uctili všichni přítomní památku zesnulého V. Havla minutou ticha. Domácí nastoupili v zelených dresech s třemi útoky a s dvěma obranými dvojicemi, hosté v modro-žlutých dresech s dvěma pětkami.

Po úvodním buly, které bylo vhozeno ve 21.18, mohli diváci sledovat opatrný úvod z obou stran. Jako první se osmělili domácí a ve 3. minutě vyslali střelu na brankáře Kučeru, který ji ale bez potíží zlikvidoval.

O minutu později uháněli dva útočníci v modrém sami na domácího brankáře Nováka, ten však střelecký pokus vyrazil.

Polička pokračovala v tlaku, ze kterého se Hradec vymanil a dokázal kontrovat nebezpečným závarem před Kučerou. V 5. min ozdobila utkání nebezpečná střela z otočky na bránu Salaše a následný protiútok dvou na jednoho, který i tentokrát Kučera vyřešil.
Po opatrném úvodu se obě mužstva osmělila a útoky se přelévaly ze strany na stranu. V 8. minutě domácí uzamkli hosty před brankou a zle dotírali, ale jejich snaha byla neúspěšná.

Ještě na konci téže minuty přeci jen končí kotouč v hradecké kleci. Rozhodčí však gól správně neuznal, neboť byl dosažen kopnutím bruslí.

V desáté minutě se hosté radují už po právu. Václav Šafář pohotově vystřelil z levého kruhu a domácí gólman si lapačkou nešťastně srazil puk za svá záda – 0:1.
Polička se z vedení neradovala dlouho. Za minutu bylo srovnáno, když Radek Říčař napřáhl taktéž z první z mezikruží a přes obránce propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1.

Hradec ožil a ve třinácté minutě se po dalším nájezdu radoval z vedení, když prudkou střelu švihem adresoval nad Kučerovu lapačku Radek Pérko – 2:1.

V poslední minutě první třetiny si brankář Kučera dovolil parádičku, když dojíždějícímu útočníkovi udělal fantastickou kličku a v klidu rozehrál na svého obránce.

Druhá třetina začala zostra, hostující útočník zakončoval svůj nájezd blafákem do bekhendu, nepodařilo se mu však přehodit ležícího brankáře. Ve 2. minutě hradečtí nebezpečně dotírali na bránu hostí a dorážka jen těsně minula pravou tyč. Z protiútoku po prudké střele zase zazvonila tyč domácí klece.

Další minuty se hrály bez výraznějších šancí, oba celky pozorně bránily. V 8. minutě Polička dvakrát nebezpečně vypálila, ale gólman Novák vyrazil. V 10. minutě domácí obránce namazal přímo na hokejky hostujících útočníků, ti však tuto chybu nepotrestali. Naopak na straně druhé v téže minutě nepřehazují domácí ležícího brankáře po velkém závaru.

Třetí branka Salaše se zrodila v 38. minutě z nevinné akce střela Romana Urubčíka z levého kruhu končí v síti - 3:1.

V posledních dvou minutách druhé dvacetiminutovky se hosté dostali ještě do dvou solidních šancí, ale ani blafák do bekhendu ani střela v hradecké síti neskončila.

V poslední třetině přišla smrtící gólová smršť z hokejek hráčů v zeleném. Ve 42. minutě domácí dokonale rozebrali obranu Poličky a znovu Urubčík zvýšil na 4:1. Ve 44. min střílí Marek Valla z levého kruhu přes obránce pátý gól – 5:1.

Ve 46. minutě zaútočila Polička a již podruhé zazvonila za Novákem tyč domácí klece. O dvě minuty později tečoval střelu obránce pod víko opět Pérko6:1. Snahu Poličky definitivně zlomil vlastní gól obránce, který ve 49. minutě srazil střelu do protipohybu brankáře – 7:1. Branka byla připsána Vallovi.
V 54. minutě domácí vyšachovali hostující obranu a Valla přidal svoji třetí branku – 8:1.

57. minuta přinesla šanci modrožlutých, prudkou střelu vykryl Petr Novák efektním semaforem. Pravidlo „nedáš – dostaneš“ se v celé kráse ukázalo o minutu později, kdy nejprve brankář hostí ustál brejk domácích a z následného protiútoku po Balášově střele dorazil za Novákova záda Jiří Vraspír – 8:2. Tím však branky na straně domácích skončily a radovali se již jen domácí.
59. minutě vystřelil z pravého kruhu nad lapačku Kučery Jan Hladký -  9:2 a v poslední minutě si tento úspěch jako přes kopírák zopakoval – 10:2.

Tato porážka je pro poličské příliš krutá, neboť po dvě třetiny byli domácím vyrovnaným soupeřem a zlomil je až čtvrtý gól. Domácí častěji stříleli a měli více štěstí v zakončení (viz dvě tyčky hostí). V poslední třetině se projevilo, že domácí hráli na dvě obrany a tři útoky a hosté pouze na dvě pětky a bylo znát, že jim došly síly.

Fotogalerie