Derby Piksly proti Klofanům je tu!

01.12.2011 14:09

VS

Fanoušky dlouho vzývaný a odbornou veřejností s napětím očekávaný duel mezi dvěma tradičními rivaly se nezadržitelně blíží. Již tuto neděli, 4. prosince 2011 v 10:30 přivítá HC Piksla tým HC Klofani ve své domovské aréně - malé hale zimního stadionu v Pardubicích. Očekávat se dá velmi vyrovnaný souboj těchto soupeřů, kteří se na ledovém kolbišti střetli v minulosti již mnohokrát a oba se netají ambicemi minimálně na postup do play-off. Ve hře je mnoho. Vždyť nelítostný systém ligy nepřipouští žádnou opravu a tak už tento zápas může napovědět o úspěchu jednoho, či druhého celku.

Představme si nejprve domácí tým, který se bude spoléhat na jistotu mezi tyčemi, brankáře Koubu. Tým poskládaný generálním manažerem Lubošem Sedlákem se však musí vyrovnat také s několika ztrátami. Pro zranění nenastoupí kapitán mužstva Jan Pilař, chybět bude také Martin Vávra a otazník visí i nad obráncem Michalem Demlem. Pro realizační tým jistě nepříjemná záležitost, zároveň ale pro soupeře velká neznámá, která v konečném účtování může převážit misku vah na stranu domácího mužstva.

Tým Klofanů těží ze své široké základny. Také on se však musí potýkat s citelnými ztrátami jako je zranění Lukáše Pavlíka či dlouhodobé onemocnění Libora Pivokonského či hrajícího trenéra Libora Wawrzacze, který bude svůj tým řídit pouze ze střídačky. Z utkání se pro nemoc omluvil také útočník Daniel Tlustoš a otazník stále visí nad zámořskou posilou Ronaldem Pochobradským. Podtrženo - sečteno, nestandartní podmínky mají obě mužstva, o to více zajímavé bude rozuzlení tohoto hokejového rébusu. Předpokládané sestavy:

HC PIKSLA Pardubice: Kouba - Sedlák P., Deml, Bláha - Sedlák L. Výsocký, Dospěl, Dufek, Hyxa, Štarha

HC KLOFANI: Kočí - Slezák L., Slezák D., Chvojka, Hobza - Vitáček J., Vitáček P., Vitáček J., Svačinka, Korbel, Vtípil